ABU DABI + DUBAI NOVA GODINA - M97 Tours
Ujedinjeni Arapski Emirati, Abu Dhabi

ABU DABI + DUBAI NOVA GODINA

+

Daleke destinacije

Nova godina

7 dana

Premda je Oman smješten na Arapskom poluotoku na kojem caruje pustinja, Sultanat je obdaren raznolikim i neobično lijepim krajolicima, bogatim životinjskim svijetom te srdačnim i gostoljubivim stanovništvom. Ovo putovanje odvest će vas u prelijepu prijestolnicu Muskat i dalje do brojnih kulturno historijskih spomenika. Zaustavit ćemo se u obalnom mjestu Sur gdje ćemo na obali svjedočiti kako velike zelene kornjače polažu jaja. Odvest ćemo se do sdo Nizwe u kojoj ćemo imati priliku osjetiti uzavrelu atmosferu na tradicionalnoj pijaci. Utvrda u Nizwi i palača Jabreen oduševit će nas svojim skladom i ljepotom.

Iz Omana ćemo produžiti u Abu Dabi, gdje ćete provesti nezaboravnih dana u fantasticnom hotelu sa 5* koji se nalazi direktno na plazi.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ABU DHABI

Okupljanje grupe na Aerdoromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo-Abu Dhabu u 17:20. 

2
2

ABU DHABI - AL AIN

Planirano vrijeme slijetanja u Abu dhabi je u 01:35. Nakon pasoskih i carinskih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Prijava u isti. Nocenje. 

Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje na prekrasnim plazama ili fakultativni izlet u Al Ain. tradicionalno sjedište šeika, možda je najtradicionalniji od glavnih gradova u UAE i tu se najbolje pokazuje pustinjski život. Pravi niz oaza, postoje dokazi da se nastamba u ovom veličanstvenom kutku svijeta nastavlja milenijumima. Posjeta tvrđavi Al Džahili i muzeju palate šeika Zajeda je obavezna, kao i izlet na trkalište za kamile i stočnu pijacu. Bogatstvo kulture koje se može naći u ovom nekadašnjem vitalnom pustinjskom trgovačkom centru uključuje bazar koji datira iz 18. stoljeća. Također možete otkriti gaj urminih palmi sa drevnim "falaj" - sistemom za navodnjavanje i gledati cjenkanje na pijaci deva. Nakon toga, uputit ćemo se prema Jebel Hafeet-u, velikoj planini koja uživa izvanrednu lokaciju s koje se pruža pogled na ljepotu grada Al Aina. Također ćemo posjetiti tople izvore, koji se nalazi u podnožju planine kako bismo istražili da se ljekovita voda nalazi u izobilju u ovom području. Nakon toga se vraćamo u Abu Dhabi. 


3
3

ABU DHABI

Kasni doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje na prekrasnim plazama Abu Dhabija U poslijepodnevnim satima predlazemo fakultakivni izlet u pustinju. Pridružite nam se i istražite pustinju Abu Dhabi. Nakon uzbudljive vožnje preko pješčanih dina, posjetit ćemo farmu kamila i promatrati zalazak sunca s dina. Naše putovanje će se nastaviti sve dok ne stignemo do našeg tradicionalnog arapskog kampa, i tamo ćete imati priliku isprobati niz aktivnosti kao što su slikanje kanom, trbušni ples, šiša, arapski slatkiši i kava važni za kulturu beduina. Nakon zalaska sunca, večera s roštiljem bit će poslužena pod zvjezdanim nebom, uz živu zabavu kako bi se osiguralo da imate noć za pamćenje. Također ćete biti tretirani tradicionalnim arapskim gostoprimstvom, s arapskom kahvom.

Povratak u hotel i noćenje

4
4

ABU DHABI

Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje na prekrasnim plazama. Za ljubitelje umjetnosti, predlazemo da posjetite muzej Louvre. Vise o muzeju, mozete pronaci na slijedecem linku: https://www.louvreabudhabi.ae/en/Explore/highlights-of-the-collection. Cijena ulaznice cca 15- 20 €. Noćenje


5
5

ABU DABI

SLOBODAN DAN

6
6

ADU DHABI + DOCEK NOVE GODINE U DUBAIU

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje Abu Dhabia. . Pridružite nam se i upoznajte glavni grad UAE, veličanstveni Abu Dhabi. Naučit ćete sve ono što niste znali o ovom svjetski poznatom gradu, kao što su džamija šeik Zayed, grad Abu Dhabi, otok Saadiyat i još mnogo toga. Ovaj sveobuhvatni izlet idealni je uvod u glavni grad UAE i otok na kojem se nalazi. Naša prva stanica bit će u džamiji Sheikh Zayed Grand, jednoj od najvećih džamija na svijetu. Prekrasna džamija u potpunosti je obložena u mramoru, a sadrži i zamršenu islamsku dekoraciju i rezbarije, kao i opsežne krajobrazne radove. Nastavit ćemo našu turu prema centru grada Abu Dhabija. Zaustavit ćemo se u selu Heritage. Dalje ćemo se voziti spektakularnim Cornicheom, pored bijele džamije, modernih visokih zgrada... Preostali dio izleta bit će posvećen prolazu kroz poznati projekt otoka Saadiyat, gdje se grade muzeji Louvre i muzeji Guggenheim kako bi upotpunili sliku ABU DHABI-ja kao kulturnog grada.

Povratak u hoptel i slobodno vrijeme. U vecernjim satima, fakultativni izlet na spektakularni docek Nove godine. 

7
7

ABU DHABI - SARAJEVO

Diručak Odjavljivanje iz hotelskih soba.  Slobodno vrijeme do polaska prema aerodromu. Transfer na aerodrom oko 11h. Po dolasku na aerodrom, slijedi pasoska i carinska kontrola, te let na relaciji Abu Dhabi Sarajevo u 14:00.

Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo je oko 17h.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karta sa aerodromskim taksama prema itinereru putovanja – (10 kg + 5 kg)
 •  6 noćenja u hotelu sa 5* na bazi noćenje sa doručkom (dvokrevetnim sobama) u Abu Dabiju - hotel Crown plaza ili slican
 • Transferi od aerodroma do hotela i nazad
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Pratioc grupe


Cijena ne ukljućuje

 • Fakultativni izleti- cijene u nastavku
 • Viza za UAE - 100 €
 • Potvrda o vakcinaciji ili PCR TEST - ako niste vakcinisani ili ako je proslo vise od 270 dana od posljednje vakcinacije.
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 550 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 

Napomena

Cijena fakultativnih izleta:

 • Odlazak na doček Nove Godine u Dubai – cijena ce kasnije biti ponudjena
 • Abu Dhabi - 40€
 • Safari u pustinji - 50 - 60 €
 • Al ain - 100 €


Sve cijene izleta su okvirne i zavise od broja prijavljenih putnika!


*** Cijene su po osobi u dvokrevetnoj sobi. Ako sobu dijele dvije odrasle osobe.


***Cijena za kartično plaćanje: Iznos u cijelosti – cijena se uvečava za 3% / Obrocno placanje do 6 mjeseci - cijena se uvečava za 6% / Obrocno placanje do 12 mjeseci - cijena se uvečava za 9%


*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA


**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.


***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVOR


Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.


Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 15 prijava.