DUBAI - 4 NOCENJA - M97 Tours
Ujedinjeni Arapski Emirati, Dubai

DUBAI - 4 NOCENJA

+

Daleke destinacije

Proljetna putovanja

5 dana

Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost.

Kombinacija najkvalitetnijih hotela, bijelih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskim projekata i orijentane atmosfere pretvoriće svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posjetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svjetlucajuće palate, fantastičan podvodni svijet – jednom riječju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svjetskog putnika.


Itinerer

1
1

SARAJEVO - ABU DHABI

Vrijeme polaska: 18:10

Okupljanja na aerodromu Sarajevo u 16:00 i prijava na let za Abu Dhabi. Direktan let iz Sarajeva za Abu Dhabi je u 18:10. Planirano vrijeme slijetanja u Abu Dhabi je u 01:30.

2
2

ABU DHABI - DUBAI

Nakon slijetanje na aerodrom Abu Dhabi, slijedi preuzimanje prtljage, slijedi prevoz do Dubaia. Po dolasku u Dubai, odlazak do hotela i smjestaj u isti. Odmor. U poslijepodnevnim satima, slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Dubaija. Na ovom izletu ćete uz pratnju vodiča imati priliku posjetiti Jumeirah džamiju, koja je sagrađena 1979. godine i najstarija je džamija u Dubaiju. Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjecište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje

3
3

DUBAI / MIRACLE GARDENS / SAFARI

Doručak. Za danas predlazemo 2 fakultativna izleta:

Miracle gardens -  u Dubaiju je jedinstvena cvjetna oaza koja nudi posjetiocima nevjerojatno iskustvo šarenila boja, oblika i mirisa. Evo nekoliko opisa koji dočaravaju čaroliju ovog prekrasnog vrta: 

Eksplozija Boja: Kada kročite u Miracle Garden, odmah ćete biti preplavljeni bogatstvom boja. Hiljade cvjetova različitih vrsta, oblika i veličina kombinuju se kako bi stvorile prizore koji podsjećaju na pravu eksploziju boja. Cvjetni aranžmani često su postavljeni u različitim uzorcima, stvarajući šarene tepihe od cvjetova.

Impresivne Skulpture: Miracle Garden nije samo o cvjetnim aranžmanima; također obiluje impresivnim skulpturama izrađenim od cvjetova. Cvjetni umjetnici stvaraju životinje, ptice, srca i različite likove, koristeći cvjetove kao svoje osnovne građevne materijale. Svaka skulptura je jedinstvena i dodaje dodatnu dimenziju čarolije vrtu.

Mirisna Atmosfera: Kada šećete kroz Miracle Garden, ne samo da ćete doživjeti vizualni spektakl, već ćete također uživati u predivnom mirisu cvjetova. Različite vrste cvjetova ispuštaju svoje mirise, stvarajući ugodnu i osvježavajuću atmosferu.

Sezonske Promjene: Miracle Garden nije statičan; sezonske promjene donose različite cvjetne instalacije tijekom godine. Svake sezone vrt se obnavlja novim cvjetnim aranžmanima i temama, čineći svaki posjet jedinstvenim.

Cvjetni Tuneli i Šetnice: Vrt uključuje impresivne cvjetne tunele i šetnice koje vode posjetitelje kroz različite dijelove vrta. Ovi tuneli su oblikovani od cvjetova, stvarajući očaravajuće prolaze i koridore.

Inovativne Cvjetne Arhitekture: Miracle Garden također predstavlja inovativne cvjetne arhitekture, uključujući cvjetne kuće, mostove i druge strukture. Ove arhitektonske kreacije dodaju element fantastike i bajkovitosti.

Posjet Miracle Gardenu u Dubaiju pruža nevjerojatno iskustvo gdje priroda i umjetnost stvaraju spektakularan spoj boja i ljepote.

U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativni izlet na Dessert safari koji podrazumjeva adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjetu beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u tradicionalnoj nargili. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u autentičnom, orijentalnom okruženju uz zabavni program. Povratak u hotel. Noćenje

4
4

DUBAI - ABU DABI - DUBAI

Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje u samostalnom istrazivanju Dubaija ili fakultativni izlet u Abu dhabi. Pridružite nam se i upoznajte glavni grad UAE, veličanstveni Abu Dhabi. Naučit ćete sve ono što niste znali o ovom svjetski poznatom gradu, kao što su džamija šeik Zayed, grad Abu Dhabi, otok Saadiyat i još mnogo toga. Ovaj sveobuhvatni izlet idealni je uvod u glavni grad UAE i otok na kojem se nalazi. Naša prva stanica bit će u džamiji Sheikh Zayed Grand, jednoj od najvećih džamija na svijetu. Prekrasna džamija u potpunosti je obložena u mramoru, a sadrži i zamršenu islamsku dekoraciju i rezbarije, kao i opsežne krajobrazne radove. Nastavit ćemo našu turu prema centru grada Abu Dhabija. Zaustavit ćemo se u selu Heritage. Dalje ćemo se voziti spektakularnim Cornicheom, pored bijele džamije, modernih visokih zgrada... Preostali dio izleta bit će posvećen prolazu kroz poznati projekt otoka Saadiyat, gdje se grade muzeji Louvre i muzeji Guggenheim kako bi upotpunili sliku ABU DHABI-ja kao kulturnog grada.

Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

5
5

DUBAI - ABU DABI - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba, te transfer na aerodrom Abu Dhabi i prijava na let za Sarajevo u 14:05. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je oko 17h

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte na relaciji Sarajevo - Abu Dhabi - Sarajevo sa pripadajucim taksama
 • Transfer od Abu Dhabija do Dubaia
 • Ručna prtljaga do 10 kg. (torba koja ide u prtljazni prostor se dodatno plaća - NA UPIT)
 • Hotelski smjestaj u hotelu 3* / 4*  na bazi  4 nocnja sa doručkom
 • Organizaciju putovanja
 • Predstavnika agencije u Dubaiju

Cijena ne ukljućuje

 • PZO - 16 KM / 32 KM - za osobe od 60 do 70 godina
 • Fakultativni izleti i ulaznice. Cijene ce biti naknadno definisane
 • Individualni troskovi
 • Boravišnu taxu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 15 AED po sobi po danu
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 250 KM

Napomena

Za ovo putovanje vrijede posebni uslovi putovanja. Za rezervaciju, potrebno je uplatiti 50% avansa, koji je u slucaju otkazivanja putovanja od strane putnike ne refundabilan, ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 15 dana pred polazak.