DUBAI - 5 NOCENJA - M97 Tours
Ujedinjeni Arapski Emirati, Dubai

DUBAI - 5 NOCENJA

+
od KM 1.199

Daleke destinacije

Ljetovanje u zimskom periodu

6 dana

Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost.

Kombinacija najkvalitetnijih hotela, bijelih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskim projekata i orijentane atmosfere pretvoriće svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posjetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svjetlucajuće palate, fantastičan podvodni svijet – jednom riječju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svjetskog putnika.

EXPO - Dubai Expo se smatra najvećim događajem u arapskom svijetu. Za UAE, glavni događaj dolazi u vrijeme kada se pokušava oporaviti od jedne od najgorih recesija u posljednjih pet decenija. Svjetski sajam (EXPO) privlačenju velikog broja turista koji bi pomogao ubrzanju ekonomskog oporavka. Milijarde dolara uložene su u projekat otkako su UAE dobili ponudu za organizaciju međunarodnog sajma 2013. godine.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ABU DHABI

Vrijeme polaska: 18:10

Okupljanja na aerodromu Sarajevo u 16:00 i prijava na let za Abu Dhabi. Direktan let iz Sarajeva za Abu Dhabi je u 18:10. Planirano vrijeme slijetanja u Abu Dhabi je u 01:30.

2
2

ABU DHABI - DUBAI

Nakon slijetanje na aerodrom Abu Dhabi, slijedi preuzimanje prtljage, slijedi prevoz do Dubaia. Po dolasku u Dubai, odlazak do hotela i smjestaj u isti. Odmor. U poslijepodnevnim satima, slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Dubaija. Na ovom izletu ćete uz pratnju vodiča imati priliku posjetiti Jumeirah džamiju, koja je sagrađena 1979. godine i najstarija je džamija u Dubaiju. Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjecište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje

3
3

DUBAI / SAFARI

Doručak u hotelu. Predlažemo fakultativni izlet na Dessert safari koji podrazumjeva adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjetu beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u tradicionalnoj nargili. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u autentičnom, orijentalnom okruženju uz zabavni program. Povratak u hotel. Noćenje

4
4

DUBAI - ABU DABI - DUBAI

Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje u samostalnom istrazivanju Dubaija ili fakultativni izlet u Abu dhabi. Pridružite nam se i upoznajte glavni grad UAE, veličanstveni Abu Dhabi. Naučit ćete sve ono što niste znali o ovom svjetski poznatom gradu, kao što su džamija šeik Zayed, grad Abu Dhabi, otok Saadiyat i još mnogo toga. Ovaj sveobuhvatni izlet idealni je uvod u glavni grad UAE i otok na kojem se nalazi. Naša prva stanica bit će u džamiji Sheikh Zayed Grand, jednoj od najvećih džamija na svijetu. Prekrasna džamija u potpunosti je obložena u mramoru, a sadrži i zamršenu islamsku dekoraciju i rezbarije, kao i opsežne krajobrazne radove. Nastavit ćemo našu turu prema centru grada Abu Dhabija. Zaustavit ćemo se u selu Heritage. Dalje ćemo se voziti spektakularnim Cornicheom, pored bijele džamije, modernih visokih zgrada... Preostali dio izleta bit će posvećen prolazu kroz poznati projekt otoka Saadiyat, gdje se grade muzeji Louvre i muzeji Guggenheim kako bi upotpunili sliku ABU DHABI-ja kao kulturnog grada.

Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

5
5

DUBAI

Doručak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni fakultativni odlazak u Magične vrtove i Dubai Frame

Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. nocenje.

6
6

DUBAI - ABU DABI - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba, te transfer na aerodrom Abu Dhabi i prijava na let za Sarajevo u 14:05. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je oko 17h

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • ponedjeljak

  09.09.

  5 noćenja
  od KM 1.199
 • petak

  20.09.

  5 noćenja
  od KM 1.199
 • srijeda

  25.09.

  5 noćenja
  od KM 1.199
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte na relaciji Sarajevo - Abu Dhabi - Sarajevo sa pripadajucim taksama
 • Transfer od Abu Dhabija do Dubaia
 • Ručna prtljaga do 10 kg. (torba koja ide u prtljazni prostor se dodatno plaća - NA UPIT)
 • Hotelski smjestaj u hotelu 4*  na bazi  5 nocnja sa doručkom
 • Organizaciju putovanja
 • Predstavnika agencije u Dubaiju

Cijena ne ukljućuje

 • PZO - 16 KM / 32 KM - za osobe od 60 do 7 godina 
 • Fakultativni izleti i ulaznice. Cijene ce biti naknadno definisane
 • Individualni troskovi
 • Boravišnu taxu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 15 AED po sobi po danu
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 325 KM

Napomena

Za ovo putovanje vrijede posebni uslovi putovanja. Za rezervaciju, potrebno je uplatiti 50% avansa, koji je u slucaju otkazivanja putovanja od strane putnike ne refundabilan, ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 15 dana pred polazak.