Put Svile-Uzbekistan - M97 Tours
Uzbekistan, TASHKENT

PUT SVILE-UZBEKISTAN + ABU DHABI

Daleke destinacije

Jesenja putovanja

9 dana

Obilazimo Tashkent, Bukharu i Samarkand gradove koji puzaju uvid u trgovinsku,kulturnu i arhitektonsku raznolikost koja je postojala duz Puta Svile. 

Itinerer

1
1

SARAJEVO-ABU DHABI

Okupljanje na aerodromu 2h prije leta u 16:00h , Let na relaciji Sarajevo-Abu Dhabi u 18:20h planirano slijetanje u Abu Dhabi je u 01:35h.  

2
2

ABU DHABI-TASHKENT

Let na relaciji Abu Dhabi-Tashkent u 05:50, planirano slijetanje u Tashkent je u 10:10 po lokalnom vremenu, slijede pasoške kontrole i transfer prema hotelu. Smještaj u hotel, nakon odmora u poslijepodnevnim satima fakultativni obilazak Tashkenta.  Tashkent je glavni grad Uzbekistana i bogat historijom, raznolikom arhitekturom i kulturnim naslijeđem. Naš obilazak krećemo od Trga Amira Timura koji je jedan od najznačajnijih vojskovođa i osvajača Srednje Azije, nastavljamo prema pijaci Chorsu, tradicionalne pijace gdje mozete istrazivati i uzivati u različitim proizvodima Uzbekistana. Nakon pijace sjedamo na Metro koji je ujedno i muzej koji prikazuje različite zbirke i periode razvoja Uzbekistana,metro nas dovlači na tg Nezavisnosti koji je simbol Uzbekistana i nezavisnosti od SSSR-a. Mogućnost organizovanja večere u nekom od lokalnih restorana, povratak u hotel. Noćenje 

3
3

TASHKENT-BUKHARA

Doručak, Nastavak faukltativnog obilaska Tashkenta, obilazimo Hazreti Imam kompleks koji obuhvata nekoliko religijskih objekata uključujući Barak-Khan medresu, Tilla Sheikh dzamiju, biblioteku Muyi Mubarak u kojoj se čuva jedan on najstarijih primjeraka Kur'ana na Svijetu, nakon toga idemo prema Operi i baletu Alishera Navoija panoramski obilazak Tashkenta te transfer do hotela gdje uzimamo stvari i transfer na voz ili autobus u poslijepodnevnim satima. Voz ili autobus stize u Bukharu u večernjim satima, transfer do hotela. Noćenje. 

4
4

BUKHARA

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Bukhare, jednog od najstarijih gradova u Uzbekistanu koji je bio središte islamske kulture i jedan od glavnih gradova na Putu svile. Naš fakultativni obilazak grada kreće od obilaska trgovačkih kupola poznatih kao "Toki" u samom središtu grada,Po-i-Kalyan kompleks koji uključuje Kalyan minaret, Kalyan dzamiju i Mir-i-Arab medresu. Kalyan minaret je jedan od najprepoznatljivijih simbola Buhare koja je kroz historiju bila poznata i kao "smrtna kula" ali i kao "svjetionik" trgovcima i putnicima na Putu svile, odlazimo do Lyabi-Hauz kompleksa gdje se nalazi Kukeldash medresa, Nodir Divan-Begi medresa gdje ćemo napraviti pauzu za ručak, nakon toga slijedi nastavak fakultativnog izleta koji obuhvata Samanidski mauzolej, Jeverjsku četvrt i Chor-Minor kompleks. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.  

5
5

BUKHARA-SAMARKAND

Doručak, Nastavak fakultativnog izleta, odlazimo do Baha-ud-Din Naksibendi kompleksa, osnivača i vođe Naksibendijskog učenja čiji su sljedbenici propagirali i dan danas propagiraju Islam kroz Sufizam, obilazimo kompleks u kojem se nalazi medresa, turbe(mauzolej), dzamija  koje su jedan od najvećih svetišta za pripadnike Naksibendijskog reda koji posjecuju ovaj kompleks i odaju počast šeiku Nakšibendijskog reda, nakon toga odlazimo do bivše kraljevske ljetne rezidencije te nam slijedi povratak u Bukharu. Slobodno vrijeme za shopping, povratak u hotel, transfer do zeljezničke stanice u večernijm satima. Autobusom ili brzim vozom dolazimo do Samarkanda. Check in u hotel. Noćenje. 

6
6

SAMARKAND

Doručak, Krećemo na fakultativni obilazak Samarkanda, jednog od najpoznatijih gradova u Uzbekistanu, naš obilazak kreće od Registan trga na kojem se nalaze tri impozantne medrese, Ulugh Beg medresa, Sher-Dor medresa i Tilya Kori Medresa, ovaj dio grada je ujedno i najpoznatija turistička atrakcija. Nastavljamo do Gur-e-Amir mauzoleja gdje se nalazi grob poznatog Amira Timura ili Tamerlana koji je osnovao Timuridsko carstvo, nastavljamo do Bibi Khanym dzamije koja je izgrađena u 15. st za Timurovu suprugu i predstavlja jedan od najimpresivnijih primjera islamske arhitekture u Samarkandu, nastavljamo do Ulugh Beg opservatorije, Siab Bazaara... slobodno vrijeme. Noćenje

7
7

SAMARKAND

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Shahrisabz dzipovima historijski grad poznat kao rodno mjesto Amira Timura, obilazimo Ak-Saray palaču koji je izgradio TImur u svom rodnom mjestu koja je danas većinom u ruševinama ali daje uvid u nekadašnju veličinu ove palače, nastavljamo pješice preko trga pored spomenika Amira Timura na konju do Dorut-Tillavat kompleksa gdje su sahranjeni članovi porodice Timura. U povratku pauza za ručak u jednom od tradicionalnih planinskih restorana gdje se sluzi tradicionalna Uzbečka jagnjetina. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima, slobodno vrijeme. Noćenje.

8
8

SAMARKAND-ABU DHABI

Doručak, odjava iz hotelskih soba transfer na aerodrom, prijava na let za Abu Dhabi. Let na relaciji Samarkand-Abu Dhabi u 11: 40. Slijetanje u Abu Dhabi 14:15. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Fakultativni obilazak 2. najveće dzamije na Svijetu Sheikh Zayeda. povratak u hotel. Noćenje. 

9
9

ABU-DHABI-SARAJEVO

Doručak, Odjava iz hotelskih soba, transfer do aerodroma, prijava na let za Sarajevo. Planiran let 14:00. planirano slijetanje u Sarajevo u 17:45. Kraj putovanja. 

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • AVIO KARTE NA RELACIJI SARAJEVO-ABU DHABI-TASHKENT-SAMARKAND-ABU DHABI SARAJEVO 
 • AVIOKOMPANIJA WIZZ AIR (PRTLJAG: 2X DO 10KG RUČNE PRTLJAGE PO OSOBI)
 • AERODROMSKE TAXE
 • TRANSFERE NA DESTINACIJI
 • KARTE ZA VOZ 
 • HOTELSKI SMJEŠTAJ NA DESTINACIJI 
 • PRATIOC GRUPE
 • ORGANIZACIJA PUTOVANJA 

Cijena ne ukljućuje

 • PZO
 • OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA
 • DOPLATA ZA CHECKIRANI PRTLJAG-CIJENA NA UPIT 
 • FAKULTATIVNI IZLETI
 • DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

Napomena

Cijena  - 2399 KM


U ZAVISNOSTI OD DOSTUPNOSTI KARTI ZA VOZ KUPUJEMO I OBEZBJEĐUJEMO ISTE

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • TASHKENT 45€
 • BUKHARA 40 €
 • SAMARKAND 50 €
 • SHAHIRSABZ 55 €
 • ABU DHABI 50 €

PAKET IZLETA 215€ 

ZAHTJEVNOST TURE: 1/5 

U CIJENU FAKULTATIVNIH IZLETA URAČUNATE SVE KARTE NA DESTINACJI U CIJENU NE ULAZE OBROCI TOKOM PAUZA.